DAVID BATRA

Elefanten i rummet - han som är gift med henne

1000X1000 Latter

Seks år ett er suksesshowet ”Det här var ju tråkigt» er det endelig på tide for David å reise på turné på nytt. Den nye forestillingen er et reint stand up-show som løfter frem det absurde i, et for David Batra, nytt og annerledes hverdagsliv. 
Fordi hvordan pusler man egentlig med barnehagehenting, samtidig som det er regjeringskrise? Hvordan fungerer sommerferien når sikkerhetspolitiet er med på tur? 

David Batra er en av Sveriges mest populære stand up-komikere. Han har gjort tusentals med forestillinger og vunnet prisen «Årets manliga komiker» på Svenska Standupgalan. Nå er han tilbake med et nytt soloshow for første gang på seks år – «Elefanten i rummet – han som är gift med henne». Idéen ble født i den politiske turbulensen, høsten 2014.

«Frøet til denne forestillingen ble plantet noen uker etter forrige regjeringsvalget. Jeg skulle akkurat opp på Lunds stadsteater og opptre med Robin Paulsson. Regjeringskrisen var temaet for dagen og min kone var å se på TV hver kveld. Jeg hadde alltid unngått å tulle om familien, men Robin fortalte meg at det var på tide å adressere «elefanten i rommet». Jeg tok mot til meg og snakket om hvor praktisk det er å komme hjem og hente datteren hos barnepasseren og kona hos livvakten. Vitsene fungerte og embryoet til en ny forestillinger var født» forteller David Batra.

Siden den dag har Davids fortellinger vokst til en personlig forestilling som løfter frem emnet han tidligere unngikk.

«Vi komikere har egentlig alltid hatt som oppgave å peke ut elefanten i rommet. Å snakke om det som vi alle tenker på, men kanskje synes er litt for privat eller skummelt å adressere. «Elefanten i rummet» kommer til å bli den mest personlige forestillingen jeg noen gang har gjort, men også den morsomste.