"Are Kalvø snakker sunnmørsdialekt og vitser en del om politikere. Derfor blir han ofte tatt mer seriøst enn han fortjener."

Are Kalvø

https://www.youtube.com/watch?v=bSeqhosa_lY

Forfatteren og satirikeren Are Kalvø er kjent for de fleste. Han har gitt ut ni satiriske og/eller tøysete bøker, for eksempel «Syden», «Harry», «Bibelen 2» og «Våre venner kinesarane». I perioden 1993 - 2009 var Kalvø programleder for Hallo i uken, et ukentlig satireprogram på NRK P2. Han har også rikelig anledning til å spre meningene sine som lørdags-spaltist i Aftenposten. I 2013 laget han ny grunnlov i tv-serien Riksforsamlinga på NRK1.

Kalvø var manusforfatter og skuespiller i showene Tusen år og like blid og Det folk vil ha på Det Norske Teatret i 1998 og 2005, og skrev manuset til Norges første, eneste og beste fotballopera Norge-Brasil som ble satt opp samme sted i 2012. I 2001-2002 spilte han showet 3 mot 1 er feigt sammen med Christine Hope og Espen Beranek Holm. I 2012 og 2013 har han igjen turnert sammen med Beranek Holm i showet med den minimalistiske men dekkende tittelen Espen & Are.

Hans første soloforestilling «Kalvø – ein time av livet ditt du aldri får tilbake» ble kåret til årets sceneforestilling under Komiprisen 2015. I tillegg ble han nominert i klassene årets mannlige scenekomiker og årets standupkomiker.

Are Kalvø var tidlig ute som standupkomiker og startet med dette allerede i 1990. Kalvø er kanskje mest kjent for sine parodier og evnen til å snakke veldig fort og lenge om ting han er opptatt av. Kalvø har heller ingenting imot å være sarkastisk eller direkte nedlatende i godt lag!