Komiker

Are Kalvø

"Are Kalvø snakker sunnmørsdialekt og vitser en del om politikere. Derfor blir han ofte tatt mer seriøst enn han fortjener."

Hyttebok frå helvete
standup, konferansier, foredrag

OM Are Kalvø

"Are Kalvø snakker sunnmørsdialekt og vitser en del om politikere. Derfor blir han ofte tatt mer seriøst enn han fortjener."

Forfatteren og satirikeren Are Kalvø er kjent for de fleste. Han har gitt ut ni satiriske og/eller tøysete bøker, for eksempel «Syden», «Harry», «Bibelen 2» og «Våre venner kinesarane». I perioden 1993 - 2009 var Kalvø programleder for Hallo i uken, et ukentlig satireprogram på NRK P2. Han har også rikelig anledning til å spre meningene sine som lørdags-spaltist i Aftenposten. I 2013 laget han ny grunnlov i tv-serien Riksforsamlinga på NRK1.

Kalvø var manusforfatter og skuespiller i showene Tusen år og like blid og Det folk vil ha på Det Norske Teatret i 1998 og 2005, og skrev manuset til Norges første, eneste og beste fotballopera Norge-Brasil som ble satt opp samme sted i 2012. I 2001-2002 spilte han showet 3 mot 1 er feigt sammen med Christine Hope og Espen Beranek Holm. I 2012 og 2013 har han igjen turnert sammen med Beranek Holm i showet med den minimalistiske men dekkende tittelen Espen & Are.

Hans første soloforestilling «Kalvø – ein time av livet ditt du aldri får tilbake» ble kåret til årets sceneforestilling under Komiprisen 2015. I tillegg ble han nominert i klassene årets mannlige scenekomiker og årets standupkomiker.

Are Kalvø var tidlig ute som standupkomiker og startet med dette allerede i 1990. Kalvø er kanskje mest kjent for sine parodier og evnen til å snakke veldig fort og lenge om ting han er opptatt av. Kalvø har heller ingenting imot å være sarkastisk eller direkte nedlatende i godt lag!

VIDEOKLIPP

Gammel moro

«Hyttebok frå helvete»

Are Kalvø
>

«Espen & Are»

På Latter
>

Book komiker

Bookingforespørsel - Are Kalvø
Personvern
Spørsmål?
Telefon: 23 11 88 20 E-post: [email protected]