Jonas Kinge Bergland

Dr. Bergland og den alternative medisin

240
1 t 20 min
Hovedscenen

OM FORESTILLINGEN

- Jeg skulle gjerne hatt egenskapene til Snåsamannen. Men det har jeg ikke. Det er ingen som har det. Ikke engang Snåsamannen. Når jeg har sagt det på scenen, så er det en del komikerkollegaer av meg som sier ”Jonas, du trenger ikke være så skeptisk bare fordi du er lege”, da må jeg svare; ”Du trenger ikke være så tjukk i huet bare fordi du har kort utdannelse”.

- Jonas Kinge Bergland

Jonas Kinge Bergland er lege og komiker. Han jobber til daglig som allmennlege i Oslo, men du kan ha lagt merke til han som gjest i Nytt på Nytt på NRK, programleder i Weltschmerz på VGTV, paneldeltager på Underhuset på TV2 eller som fast spaltist i VGHelg. I 2012 vant han prisen for årets gjennombrudd under Komiprisen.

Hvordan er det egentlig å jobbe som lege? Hvordan er det å få behandling hos en rekke alternative retninger for en lidelse som ikke kan behandles av leger, når du er skeptiker? Hva er alternativet til alternativ medisin? Hva er forskjellen på å behandle sykdom med homeopati-medisiner eller mel fra knoklene til selvdrepte albino-afrikanere? Hvorfor i all verden blir prinsesse Märtha tatt seriøst i et moderne samfunn?

Svaret på det første spørsmålet får du i ”Dr. Bergland og den alternative medisin”.

Den 15. oktober kommer altså denne kritikerroste forestillingen tilbake til Latter på Aker Brygge, samtidig som han i løpet av hele høsten reiser ut på sin første solo-turné med forestillingen ”Dr. Bergland og den alternative medisin”.

Regien er ved Vemund Vik.

Medvirkende

Jonas Kinge Bergland

Standup, Konferansier